Karácsonyi ételekKarácsonyi főételek

Zengővárkonyi csirkemell

A zengővárkonyi csirkemell egy igazán látványos, ünnepi csirkemell recept, ami garantáltan sikert arat a karácsonyi menüben.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 1 egész csirkemell filé, kb. 50 dkg
  • 8 szelet sonka
  • 8 dkg sajt
  • 6 dkg gomba
  • 2 db csemege uborka
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj

Zengővárkonyi csirkemell elkészítése:

1 Szeleteld fel a gombát, és pirítsd meg egy serpenyőben kevés olajon, majd várd meg, míg kihűl.

2. Addig vágj 4 szeletet a csirkemellből, és nyisd ki mindegyiket pillangó szerűen. Fólián keresztül klopfold ki kicsit.

3. Sózd és borsozd a csirkemellek mindkét oldalát.

4. Reszeld le a sajtot, és kockázd fel a csemege uborkát.

5. Mindegyik csirkemell szeletre tegyél sonkát, reszelt sajtot, pirítotott gombát és csemege uborkát.

6. Óvatosan göngyöld fel.

7. Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz:

  • tedd egy tálba a lisztet
  • üsd a tojásokat egy tálba, és habard el egy csipet sóval
  • tedd a zsemlemrozsát egy másik tálba

8. Panírozd be a zengővárkonyi csirkemellett, először forgasd meg a lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában. A két végét javasolt még egyszer megmártani a tojásban és a zsemlemorzsában, így kisebb az esély rá, hogy a töltelék sütés közben kifolyik.

9. Bő olajban, közepes lángon süsd aranybarnára a zengővárkonyi tekercsek mindegyik oldalát.

Zengővárkonyi csirkemell » Karácsony Mánia

A zengővárkonyi csirkemell egy igazán látványos, ünnepi csirkemell recept, ami garantáltan sikert arat a karácsonyi menüben.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT60M

Hozzávalók:

error: Content is protected !!