Mézeskalács muffin
Mézekalács az egyik legnépszerűbb karácsonyi sütemény, amit nem csak hagyományos, hanem egyéb kreatív formában is el lehet készíteni, mint például a mézeskalács muffin. Látványos, finom süti.
Hozzávalók:
A muffinhoz:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg dió
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál méz
- 1/2 narancs reszelt héja
- 2 db tojás
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 1 káváskanál fahéj
Mézeskalács muffin recept:
1 A mézeskalács muffinhoz tedd egy tálba a szobahőmérsékletű vajat, tojás, cukrot és keverd simára.
2. Keverd hozzá a tejet, mézet és narancshéjat.
3. Egy másik tálba szitáld a lisztet, keverd hozzá a sütőport, sót, fahéjat, mézeskalács fűszerkeveréket.
4. A lisztes keveréket öntsd a tojásos vajas masszához és keverd csomómentesre.
5. Kanalazd a mézeskalács muffin tésztáját a muffinformákba.
6. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 20 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsültek-e a muffinok.
7. Amíg sülnek a muffinok, készítsd el a krémet. A szobahőmérsékletű mascarponét keverd simára a porcukorral és fahéjjal.
8. A jól behűtött tejszínből verjél tejszínhabot. A mascarpone krémhez több részletben adagolva keverd hozzá a tejszínhabot.
9. A krémet töltsd habzsákba. Ha megsültek a mézeskalács muffinok, és kihűltek, nyomd a tetejükre a krémet.