Karácsonyi ételekKarácsonyi sütemények

Mézeskalács muffin

Mézekalács az egyik legnépszerűbb karácsonyi sütemény, amit nem csak hagyományos, hanem egyéb kreatív formában is el lehet készíteni, mint például a mézeskalács muffin. Látványos, finom süti.

Hozzávalók:

A muffinhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg dió
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál méz
  • 1/2 narancs reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 káváskanál fahéj

Mézeskalács muffin recept:

1 A mézeskalács muffinhoz tedd egy tálba a szobahőmérsékletű vajat, tojás, cukrot és keverd simára.

2. Keverd hozzá a tejet, mézet és narancshéjat.

3. Egy másik tálba szitáld a lisztet, keverd hozzá a sütőport, sót, fahéjat, mézeskalács fűszerkeveréket.

4. A lisztes keveréket öntsd a tojásos vajas masszához és keverd csomómentesre.

5. Kanalazd a mézeskalács muffin tésztáját a muffinformákba.

6. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 20 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsültek-e a muffinok.

7. Amíg sülnek a muffinok, készítsd el a krémet. A szobahőmérsékletű mascarponét keverd simára a porcukorral és fahéjjal.

8. A jól behűtött tejszínből verjél tejszínhabot. A mascarpone krémhez több részletben adagolva keverd hozzá a tejszínhabot.

9. A krémet töltsd habzsákba. Ha megsültek a mézeskalács muffinok, és kihűltek, nyomd a tetejükre a krémet.

Mézeskalács muffin » Karácsony Mánia

Mézekalács az egyik legnépszerűbb karácsonyi sütemény, amit nem csak hagyományos, hanem egyéb kreatív formában is el lehet készíteni, mint például a mézeskalács muffin. Látványos, finom süti.

Típus: SÜTEMÉNY

Nemzeti konyha: magyar

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók:

error: Content is protected !!