Karácsonyi ételekKarácsonyi sütemények

Karácsonyi zserbógolyó

A zserbó az egyik legnépszerűbb karácsonyi sütemény, de kicsit időígényes elkészíteni. Kezdő szakácsok, sütés nélkül is készíthetnek olyan süteményt, ami visszaadja a zserbó ízeket, ez pedig nem más, mint a karácsonyi zserbógolyó!

Gyorsan elkészül, így az utolsó pillanatban hozzá lehet fogni. Nem csak magunknak, vagy a vendégknek készíthetjük, hanem gasztroajándéknak is.

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 17 dkg sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál rumaroma

Bevonathoz:

  • 20 dkg étcsokoládé (60%-os)
  • 1 ek napraforgó étolaj

Diszítésnek:

  • színes cukor, vagy darált dió

Karácsonyi zserbógolyó elkészítése:

1 Keverd össze a darált kekszet a darált dióval.

2. Keverd a kekszes keverékhez a sárgabaracklekvárt. Fontos, hogy a massza állaga jól formázható legyen. Ha túl lágynak érzed, adhatsz hozzá még kevés darált kekszet, ha túl száraznak, akkor baracklekvárt.

3. Nedves kézzel formázz golyókat a masszából, tedd őket egy tálcára vagy tányérra és tedd a hűtőbe.

4. Amíg hűlnek a zserbógolyók, addig gőz olvaszd fel a csokoládét az étolajjal.

5. Mártsd a lehűtött zserbógolyókat az olvasztott csokiba, csöpögtesd le, és tedd egy sütőpapírral bélelt tálcára.

6. A zserbógolyók tetejét diszítheted, péládul színes cukorkával, vagy darált dióval is.

7. Az elkészült zserbógolyókat tedd a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen rajta.

8. Hűtőben is tálold, néhány napig eláll.

Próbáld ki ezeket a zserbó recepteket is:

.

Karácsonyi zserbógolyó » Karácsony Mánia

A zserbó az egyik legnépszerűbb karácsonyi sütemény, de kicsit időígényes elkészíteni. Kezdő szakácsok, sütés nélkül is készíthetnek olyan süteményt, ami visszaadja a zserbó ízeket, ez pedig nem más, mint a karácsonyi zserbógolyó!

Típus: sütemény

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT10M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók:

error: Content is protected !!