Karácsonyi dekoráció

Így lesz tökéletes az ünnepi asztal

A karácsony előtti adventi időszak az ünnepre való készülődés időszaka. A vasárnapi gyertyagyújtások és az adventi koszorú készítése még hangulatosabbá teszi az ünnepi készülődést. Elkezdődik az otthonok ünnepi fénybe öltözése, kigyulladnak a fények a falvakban és a városokban is.

Mindezeknek a készülődéseknek a karácsonyi vacsora a fénypontja, amelyre már korábban gondolni kell. Az ünnepi teríték nem merül ki az étkészlet kiválasztásában, az evőeszköz készlet és a szalvétagyűrű remekül kiegészítheti az asztali díszítést. A karácsonyi mintás asztalterítők ára sem magasabb mint az egyéb mintával rendelkezőké. De akár asztalt vagy székeket is cserélhetünk, hogy újjávarázsoljuk az étkezőnket az ünnepre.

Milyen színű összeállítások a legkedvezőbbek a karácsonyi asztalra?

Az alábbiakban arról lesz szó, hogy mely színek a legdivatosabbak ebben a szezonban.

  1. Az arany és a barna együttese

A barna különböző árnyalatait kombináljuk arany színű terítékkel, kiegészítőkkel, arany színű mécses vagy gyertyatartóval, arany vagy barna színű karácsonyfa díszt vagy girlandot is helyezhetünk az asztal közepére.

A székekre tehetünk barna – arany párnákat, az asztalterítővel azonos vagy azzal harmonizáló mintával, kényelmes ülőfelületet nyújtanak a hosszú karácsonyi ebéd vagy vacsora alatt.

  1. Fekete és fehér

Az utóbbi időben jelentős szerepet kapott az életünkben a fekete szín, ami fehérrel párosítva extravagáns kombináció lehet azoknak akik a hagyományos elemektől szívesen eltérnének. Egy egyszerű fehér étkészlet fekete alátéttel rendkívül elegáns lehet. Tegyünk egy fekete futót az asztalra, fekete gyertyát és néhány fekete karácsonyfadíszt.

  1. Piros zölddel

A karácsony alapszínei, ezek nélkül nincs igazán karácsony. A fenyő zöldje, a karácsonyfa dísz, bogyós ágak, piros szalag mind a karácsony nélkülözhetetlen elemei.

  1. Natúr színek

Az új idők alapszíne, a természet kedvelői előszeretettel használják. A föld színei a barnás , natúr árnyalatok, minden színnel összekapcsolhatók. A barna és a zöld mellé is különleges egy fából készült karácsonyi dekoráció.

  1. Arany ezüsttel

Klasszikus színek különleges alkalmakhoz. A fémek hűvösei az egyéb árnyalatokkal, pasztel kiegészítőkkel lágyítják a hangulatot. Arany vagy ezüst tálcák vagy csillogó kövek fénye beragyogja az egész terítéket az ünnepi menüvel együtt.

De nemcsak a színek és az összhatás hozhat létre tökéletes ünnepi asztalt. Majdnem minden családban előfordul olyan asztalnemű, amit az elődeink, őseink használtak a nagyon neves alkalmakkor, legyenek ezek asztalterítők, porcelánok vagy ezüst evőeszközök. Ezekkel nagyon hangulatos, igazi ünnepi asztalt hozhatunk létre, ha érzelmileg is kötődünk ezekhez a tárgyakhoz. Nem utolsó sorban a gyermekeink, unokáink megismerkedhetnek az elbeszélésekből a származásukkal, eredetükkel a karácsonyi ünnep alkalmával.

Összegezve

A tökéletes ünnepi asztal alapvetően az arany a piros és a zöld színek harmóniájából áll, de más színek is elegáns megjelenést biztosíthatnak az ünnepi asztalon, akárcsak néhány kisebb kiegészítő formájában.

Schema nem található.
error: Content is protected !!