Karácsonyi dekoráció

Íme pár bizonyíték, hogy a fényekkel is lehet ünnepi hangulatot teremteni

Amikor a karácsonyi időszakban betérünk a boltokba, akkor szinte úton-útfélen ünnepi dekorokkal találkozhatunk. A választék minden évben egyre szélesebb, azonban sokszor túl unalmasnak hathat. Ilyenkor jó megoldás, ha nem egy újabb mikulás díszt, esetleg mintás asztalterítőt szerzünk be, hanem valamilyen fényes dologban gondolkodunk. Persze, ha van otthon egy hangulatos kályha, akkor már nem sok dolgunk lesz.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen formában díszíthetjük fel fényekkel az otthonunkat. Kitérünk arra, hogy mi van akkor, ha most szeretne valaki kandallót vagy kályhát telepíteni otthonra. A budapesti garanciás cserépkályha építés ugyanis karácsonykor is aktuális, akár ajándékba is adhatjuk egy olyan személynek, aki régóta vágyik rá, de nem engedheti meg magának. Ha a család összedobja a pénzt rá, akkor máris kevésbé lesz megterhelő a pénztárcánk számára.

De mi jöhet még szóba?

A különféle füzérek és gyertyák felhasználásával nemcsak egyedi, hanem igen hangulatos dekorációt hozhatunk létre az otthonunkban, mindezt pár perc leforgása alatt. Az egyik legkedveltebb megoldás, ha a gyertyát befőttes üvegbe tesszük, majd különféle ünnepi elemeket pakolunk köré. Az üvegnek hála a díszítés biztonságos marad, véletlenül sem kaphat lángra ráadásul egyedi hangulatot kölcsönöz a helyiség számára.

A végeredmény kerülhet kisebb polcokra, komódokra, amik gyakran kimaradnak a dekorálásból, mondván, hogy úgysem jár arra senki. Jó választás továbbá a teraszon, hiszen ott is sok idő tölthetünk egy meleg és puha pléd társaságában.

Udvari dekoráció karácsonyra

A kertben vagy az udvaron gyakran csak a korlátot, valamint az ablakok egy részét szoktuk kidíszíteni. De miért ne mennénk ennél tovább? Ideje, hogy változtassunk a szokásainkon és újdonságokkal dobjuk fel a kertet. Ha esetleg van otthon egy rég nem használt bicikli az udvarban, akkor nincs más dolgunk, mint azt különféle fényekkel, faágakkal kidekorálni. Bár inkább rusztikus, mint modern, de így is otthonos hangulatot teremthetünk kültéren.

A nappali se maradjon ki!

Végeztük odakint? Bent is szinte mindenhova került már valami apróság? Akkor itt az ideje hangsúlyt fektetni a nappalira, a kandallóra, a cserépkályhára. Ezek azok a területek, ahol sok időt töltünk az ünnepi időszakban. Egyedül arra kell ügyelni, hogy a fűtőtest köré ne kerüljön semmilyen gyúlékony anyag.

Gondolkodhatunk azonban fényfüzéreken, amiket az ablakba, esetleg a függönyre helyezünk. Onnan lelógatva nemcsak mi csodálhatjuk meg, hanem bárki, aki elhalad a ház előtt.

Összegezve

Az ünnepi dekorálás nem kell, hogy kizárólag a piros és a zöld színekben valósuljon meg. Jöhet nyugodtan pár gyertya, néhány fényfüzér, esetleg egy kerti dísz, hogy mire megjön a karácsony, már tényleg ünnepi hangulatba kerüljünk.

Schema nem található.
error: Content is protected !!