Karácsonyi dekoráció

4 tipp, hogy hangulatos legyen az ünnepi asztal

Kevés dolog képes úgy emelni az ünnep fényén, mint egy csodálatosan előkészített és megterített asztalnál eltöltött karácsonyi vacsora. Ehhez azonban arra van szükség, hogy felkészültek legyünk, hogy az ünnepi teríték ne legyen túl fényűző vagy csillogó, de képes legyen megalapozni a meghitt hangulatot. Éppen ezért most összegyűjtöttünk pár tippet annak érdekében, hogy minden tökéletes legyen.

Az alábbi írásunkban ötletekkel szolgálunk azzal kapcsolatban, hogy mivel tudod még hangulatosabbá tenni a terítéket.

  1. Maradjunk lazák!

A legtöbben ott követik el a hibát, hogy rágörcsölnek az egészre. A karácsonyi vacsora nem egy hivatalos esemény, nem kell mindennek egyenesen állnia. Itt a lényeg a meghitt és bensőséges hangulat, amit a saját szeretteink és barátaink kedvéért valósítunk meg. Az asztalterítők karácsonyi mintákkal remek alapot szolgálhatnak az ünnepi terítéknek, de itt sem kell, hogy minden élére vasalt és tökéletes legyen. Legyünk lazák és véletlenül se feszüljünk rá mindenre. Nemcsak a vendégeknek, hanem nekünk is ki kell élvezni a közösen töltött időt.

  1. Fő a természetesség!

Az ételek és az élelmiszerek mellett nagyon jó hatást tudnak kelteni a természetes anyagok és színek. A terítőkből választhatunk a pamut és a lenvászon változatokból, a díszekből pedig részesítsük előnyben a fát és a rattant. Jöhet továbbá pár színes növény, egy mikulásvirág, vagy egy karácsonyi kaktusz.

Ha nem akarunk még többet költeni, akkor begyűjthetünk a kertből pár faágat, fenyőágat, ami nem csak pénztárcabarát megoldás, de sokkal kellemesebb illatot áraszt magából, mint egy sima kaktusz. Ez a dekorációs megoldás személyes és kedves, természetes és klasszikus.

  1. Ne zsúfoljuk túl az asztalt!

A másik gyakori probléma, hogy sokan eltúlozzák a dekorációkat, így a terítéknek már alig jut hely. Érdemes az asztali dekort valamilyen könnyebben megfogható alátétre vagy tálra helyezni, így bárki arrébb tudja tenni, ha éppen útban van. Emellett inkább már csak olyan elemeket válasszunk, amik nem foglalnak helyet, amiknek haszna van az asztalon. Ez lehet egy ünnepi tányéralátét, egy szalvétagyűrű, esetleg egy dísztányér szett.

Amennyiben olyan dekorációt használunk, ami a teríték részét képezi, akkor kevésbé lesz túlzsúfolt az összhatás. Emellett fontos szempont, hogy mindig az alacsonyabb dekorációkat részesítsük előnyben, így a vendégeket sem takarjuk el egymás elől.

  1. Keresgéljünk időben!

Mindegy, hogy a dekorációkról vagy az étkészletről van szó, mindenképpen időben kezdjünk el keresgélni. Az utolsó pillanatban úgysem találunk már semmit a boltokban. Igyekezzünk továbbá bolhapiacokról, adományboltokban beszerezni a szükséges dolgokat, hiszen nem feltétlenül kell teljes készletben gondolkodni. A lényeg, hogy az egész teríték összhangban legyen egymással.

Összegezve

A lényeg tehát, hogy időben kezdjünk el gondoskodni a terítékhez szükséges elemekről, dekorációs kellékekről. Amennyiben minden megvan, az ünnepi vacsorához való terítés már gyerekjáték lesz.

Schema nem található.
error: Content is protected !!