Zengővárkonyi csirkemell
A zengővárkonyi csirkemell egy igazán látványos, ünnepi csirkemell recept, ami garantáltan sikert arat a karácsonyi menüben.
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 1 egész csirkemell filé, kb. 50 dkg
- 8 szelet sonka
- 8 dkg sajt
- 6 dkg gomba
- 2 db csemege uborka
- 4 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- bors
- olaj
Zengővárkonyi csirkemell elkészítése:
1 Szeleteld fel a gombát, és pirítsd meg egy serpenyőben kevés olajon, majd várd meg, míg kihűl.
2. Addig vágj 4 szeletet a csirkemellből, és nyisd ki mindegyiket pillangó szerűen. Fólián keresztül klopfold ki kicsit.
3. Sózd és borsozd a csirkemellek mindkét oldalát.
4. Reszeld le a sajtot, és kockázd fel a csemege uborkát.
5. Mindegyik csirkemell szeletre tegyél sonkát, reszelt sajtot, pirítotott gombát és csemege uborkát.
6. Óvatosan göngyöld fel.
7. Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz:
- tedd egy tálba a lisztet
- üsd a tojásokat egy tálba, és habard el egy csipet sóval
- tedd a zsemlemrozsát egy másik tálba
8. Panírozd be a zengővárkonyi csirkemellett, először forgasd meg a lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában. A két végét javasolt még egyszer megmártani a tojásban és a zsemlemorzsában, így kisebb az esély rá, hogy a töltelék sütés közben kifolyik.
9. Bő olajban, közepes lángon süsd aranybarnára a zengővárkonyi tekercsek mindegyik oldalát.