Karácsonyi ételekKarácsonyi főételek

Kapros lazac leves póréhagymával

Egy igazán ünnepi, de mégis egyszerű és könnyed karácsonyi leves, a kapros lazac leves póréhagymával.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 35 dkg lazacfilé
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 40 dkg krumpli
  • 2 szál angolzeller
  • 1 db citrom
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 db babérlevél
  • 5 szem szegfűbors
  • 1 csokor friss kapor
  • bors

Kapros lazac leves póréhagymával recept:

1 Pucold meg a krumplit és kockázd fel, pucold meg a sárgarépát és karikázd fel, vágd félkarikára a póréhagymát, a kapor szárát vágd le és kösd össze.

2. Melegítsd fel a vajat egy lábosban, add hozzá a póréhagymát és alacsony lángon párold meg.

3. Ha megpuhult a hagyma, vedd magasabbra a hőfokot és add hozzá a krumplit és a sárgarépát, majd öntsd fel annyi vízzel vagy alaplével, hogy ellepje a zöldségeket.

4. Fűszerezd a levest sóval, borssal, add hozzá a babérlevelet, szegfűborsot és a kapor összekötött szárát.

5. Amíg főnek a zöldségek, szeleteld fel a szárzellert és kockázd fel a lazacot, kicsi falatnyi darabokra.

6. Ha a zöldségek félig megpuhultak, add hozzá a szárzellert és főzd tovább néhány percig.

7. Keverd a leveshez a tejszínt és főzd, míg fel nem forr.

8. Azonnal tedd a levesbe a lazacot, facsard bele a fél citrom levét és add hozzá a felaprított kaprot.. Zárd el a leves alatt a hőt, és fedő alatt pihentesd kb. 10 percig, hogy lazac átfőjjön a levesben.

9. A lazac levest tálaláskor diszítsd friss kaporral és citrom gerezdekkel.

Kapros lazac leves póréhagymával » Karácsony Mánia

Egy igazán ünnepi, de mégis egyszerű és könnyed karácsonyi leves, a kapros lazac leves póréhagymával.

Típus: leves

Nemzeti konyha: skandináv

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók:

error: Content is protected !!