Karácsonyi ételekKarácsonyi sütemények

Isteni londoni szelet

A londoni szelet vagy más néven diós habos lekváros sütemény vagy mágnás diós sütemény egy kedvelt karácsonyi süti. A dióhabos rétegnek köszönhetően lágyabb, mint mondjuk a diós bejgli, hasonlít a diós kosárkához, csak nem kosár formában készül. A diós süti rajongói garantáltan imádni fogják.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg kristálycukor
  • 8 g vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom héja
  • 4 db tojássárgája
  • 2-3 evőkanál tejföl

Diós habhoz:

  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 8 g vaníliás cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csipet só
  • baracklekvár

Isteni londoni szelet recept:

1 A londoni szelethez először a tésztát kell elkészíteni. Ehhez a lisztet morzsold el a hideg vajhoz.

2. Keverd hozzá a kristálycukort, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, sütőport és sót.

3. Add hozzá a tojássárgákat és a tejfölt és gyúrj belőle tésztát.

4. A tésztát csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre.

5. Bélelj ki sütőpapírral egy 20×30 cm-es tepsit.

6. Ha letelt a 30 perc, vedd ki a tésztát a sütőből és nyújtsd ki 20×30 centisre, majd tedd a tésztát a tepsibe.

7. Kendd meg a tészta tetejét a lekvárral.

8. Kezdjél a tojásfehérjékből habot verni a sóval, és fokozatosan adagold hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.

9. Keverd a tojáshabhoz a darált diót.

10. Kend a dióhabot a tészta tetejére.

11. Tedd a londoni szeletet 160 fokra előmelegített sütőbe, és hőlégkeveréssel süsd 20-25 percig.

12. Ha megsült, vedd ki a sütőből és várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel.

Isteni londoni szelet » Karácsony Mánia

A londoni szelet vagy más néven diós habos lekváros sütemény vagy mágnás diós sütemény egy isteni karácsonyi süti.

Típus: sütemény

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 1 tepsi

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT60M

Hozzávalók:

error: Content is protected !!