Isteni londoni szelet
A londoni szelet vagy más néven diós habos lekváros sütemény vagy mágnás diós sütemény egy kedvelt karácsonyi süti. A dióhabos rétegnek köszönhetően lágyabb, mint mondjuk a diós bejgli, hasonlít a diós kosárkához, csak nem kosár formában készül. A diós süti rajongói garantáltan imádni fogják.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 12 dkg kristálycukor
- 8 g vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db citrom héja
- 4 db tojássárgája
- 2-3 evőkanál tejföl
Diós habhoz:
- 6 db tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 8 g vaníliás cukor
- 20 dkg darált dió
- 1 csipet só
- baracklekvár
Isteni londoni szelet recept:
1 A londoni szelethez először a tésztát kell elkészíteni. Ehhez a lisztet morzsold el a hideg vajhoz.
2. Keverd hozzá a kristálycukort, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, sütőport és sót.
3. Add hozzá a tojássárgákat és a tejfölt és gyúrj belőle tésztát.
4. A tésztát csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre.
5. Bélelj ki sütőpapírral egy 20×30 cm-es tepsit.
6. Ha letelt a 30 perc, vedd ki a tésztát a sütőből és nyújtsd ki 20×30 centisre, majd tedd a tésztát a tepsibe.
7. Kendd meg a tészta tetejét a lekvárral.
8. Kezdjél a tojásfehérjékből habot verni a sóval, és fokozatosan adagold hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.
9. Keverd a tojáshabhoz a darált diót.
10. Kend a dióhabot a tészta tetejére.
11. Tedd a londoni szeletet 160 fokra előmelegített sütőbe, és hőlégkeveréssel süsd 20-25 percig.
12. Ha megsült, vedd ki a sütőből és várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel.