Karácsonyi ajándék ötletek

DIY karácsonyi ajándékok kötelekből

Hamarosan itt a karácsony és ha olcsón szeretnénk átvészelni, akkor gondolhatunk a saját magunk által készített ajándékokra is. Ha elég kreatívak vagyunk sok hasznos dolgot magunk is el tudunk készíteni, amihez nem is kerül túl sokba a felhasznált anyagok értéke. Ha vannak régi ötleteink, amelyeket szerettünk volna már megvalósítani, akkor itt a lehetőség az elkészítésükre.

Milyen ajándékokat készíthetünk kötélből?

Például hintát, ami a gyerekek életében alapvető dolog, hiszen már pár hónapos kortól szeretnek a babák hintázni. Alapvetően kinti játék lenne, de most már nagyon sokféle, lakásban használható hinta is létezik. Amikor a szabadban használja a gyerek az élmény kihagyhatatlan és jó időtöltés a friss levegőn.

Az egészen kicsiknek még érdemes olyan karfás változatot készíteni, ami körben megtartja a gyereket, nem tud kiesni belőle. Nagyobbaknak inkább a keret nélküli, sima fa lapos változatot érdemes készíteni. A deszkát ki kell fúrni és átvezetni mind a négy sarkán a kötelet, majd felrögzíteni valahova ahol használni tudják.

Vékonyabb kötélből makramé technikával készíthetünk virágtartót, amit a plafonon vagy függönykarnison rögzítve használhatunk és minimális költségből többet is ajándékozhatunk.

Készíthetünk továbbá nagyon stílusos fali díszt, szintén a makramé tudásunk segítségével, stílusban, színben többféle lehetőséggel élhetünk, amiknek szinte bárki örülni tud az ünnepi időszakban.

A legújabb divat szerint vitorlás kötélből színes, stílusos karkötőket is lehet készíteni, ami egyébként elég borsos áron kapható. Kötött típusú kötelek webshopból beszerezhető,színes, rugalmas kötél fajta, amelyekből gyerekjátékokat készítenek, bébihinta anyagául is szolgálhat amit az ajtófélfába lehet felfúrni. A legköltséghatékonyabb kötél típus a kötelek közül.

Amennyiben felnőtteknek szeretnénk hintát készíteni, azt raklapból is megtehetjük. Erős kötéllel rögzíthetjük és párnával, takaróval tehetjük kényelmesebbé.

Kisebb meglepetések

Készíthetünk persze apróbb ajándékokat is, például kartondobozból és néhány méter kötélből tároló dobozt. A kartondoboz oldalát ragasztóval körbe kenjük és a kötelet sorokba körbe ragasztjuk mind a négy oldalán a doboznak.

Egyszerűen hozhatunk létre még pohár és tányér alátétet is. Ehhez nem kell mást tenni, mint vékonyabb kötélből sima kartonpapírra kötelet tekerni, egyre nagyobb körbe, míg a kötél alatt megkenjük a lapot ragasztóval. Kész is a hasznos, gyors és kreativitást és kézügyességet nem igénylő meglepetés.

Összegezve

Látható, hogy rengeteg féle módon felhasználhatók a kötelek, nemcsak a vitorlázásban hanem az ajándékozás és a háztartás területén is. Saját magunk is készíthetünk nagyon attraktív ajándékokat karácsonyra, kötelek felhasználásával sokféle kisebb nagyobb dolgokat hozhatunk létre, amelyek hasznosak lehetnek a megajándékozottaknak.

Schema nem található.
error: Content is protected !!